Znaky dnešního publicistického stylu (Jazyková kultura internetové žurnalistiky) - Zajícová, Petra (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce se zabývá teoretickou a analytickou stránkou specifické oblasti dnešního publicistického stylu, internetovou žurnalistikou. Úvodní a další části práce jsou věnovány teorii internetové žurnalistiky, některé teoretické poznatky jsou ukázány na příkladech. Poslední části práce se pokoušejí analyzovat jazyk ve vybraných internetových denících. Ukazují jazyk v prostředí internetu, sledují jeho proměny. Jednotlivé části se zaměřují na jazyk zpravodajství a diskusních fór. V závěrečných kapitolách je rozebrána lexikální rovina jazyka. Využití jazykových prostředků je ukázáno na titulcích.
Distinctive features of the language in today´s newspapers (Language culture of internet journalism)
Keywords: Internet; electronic communication; journalism; internet journals; language culture; Internet; elektronická komunikace; žurnalistika; zpravodajské servery; jazyková kultura