Komparace českého účetnictví s direktivami EU a IAS/IFRS - Havránková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2005)
Diplomová práce se zabývá procesem harmonizace a regulace účetnictví v rámci ČR i celé EU. Popisuje principy, metodiky, právní úpravu českého účetnictví, Direktiv EU a Mezinárodních účetních standardů (IAS/IFRS). Komparuje vybrané mezinárodní standardy se standardy českými. Reflektuje diference české účetní legislativy o leasingu s mezinárodními standardy v praxi.
Comparative of czech accountancy with EU directives and IAS/IFRS
Keywords: harmonizace; účetnictví; České účetní standardy; mezinárodní účetní standardy; Direktivy EU; leasing; legislativa