Etnografické postřehy v díle Egona Ervína Kische Objevy v Mexiku (k 70. výročí úmrtí zuřivého reportéra) - Kašpar, Oldřich (My University, 2018)
Analýza jednoho z cestopisných děl význačného novináře a reportéra E. E. Kische z antropologického hlediska. Zejména rozbor Kischova pohledu na mexickou společnost a srovnání se současnými zkušenostmi autora článku.
Ethnographic Views in the Work of Egon Ervin Kische Discoveries in Mexico (to mark the 70th anniversary of the death of a furious reporter)
Keywords: etnografie; E. E. Kisch; Mexiko; ethnography; E. E. Kisch, Mexico