Analýza vývoje mortality v souvislosti s onkologickými onemocněními v ČR - Plesselová, Hana (Univerzita Pardubice, 2018)
Cílem diplomové práce "Analýza vývoje mortality v souvislosti s onkologickými onemocněními v ČR" je analýza časových řad vybraných onkologických onemocnění na základě posledních dostupných statistických údajů. Práce popisuje čtyři nejčastější kancerogenní onemocnění postihující populaci České republiky a s pomocí Box-Jenkinsovy metodologie predikuje hodnoty zkoumaných časových řad s následnou interpretací získaných výsledků.
Analysis of Mortality in Connection with Oncological Diseases in the Czech Republic
Keywords: zhoubné nádory; časové řady; analýza; Box-Jenkinsova metodologie; malignant tumors; time series; analysis; Box-Jenkins methodology