Fungování regionálních rozvojových agentur a jejich úloha v podpoře regionálního rozvoje - Pavlíková, Jana (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce se zabývá problematikou regionální politiky v ČR se zaměřením na činnost regionálních rozvojových agentur. Na příkladu Regionální rozvojové agentury Pardubického kraje a Centra evropského projektování Královéhradeckého kraje jsou zde rozebrány činnosti jednotlivých agentur a následně provedena jejich komparace.
Functioning of regional development agencies and their role of regional development support
Keywords: Regional Policy; Regional development; agencies; European Union; regions; Regionální politika; Regionální rozvoj; agentury; Evropská Unie; regiony