Laboratorní diagnostika onemocnění hypofýzy - Neusserová, Ivana (Univerzita Pardubice, 2021)
V této bakalářské práci se věnuji onemocněním hypofýzy, a jakým způsobem je laboratorně diagnostikovat. Na začátku práce uvádím stručný popis hypofýzy a funkci hormonů, které jsou sekretovány hypofýzou. V další kapitole je popsán průběh onemocnění a jeho příznaky. Dále se věnuji funkčním testům a imunoanalytickým metodám. V závěru uvádím faktory, které ovlivňují hladinu hormonu při měření.
The laboratory diagnostics of hypophysis diseases
Keywords: hypofýza; onemocnění; hormony; diagnostika; pituitary gland; diseases; hormones; diagnostics