Svazky obcí a mikroregiony - Mikroregion Krnovsko - Holubářová, Jana (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou svazků obcí a mikroregionů v České republice. Je popsáno zakotvení v české legislativě a činnosti svazků obcí. Ve druhé kapitole jsou uvedeny čtyři různé svazky na území České republiky (jejich vznik, projekty a hospodaření). Ve třetí kapitole je provedena podrobná analýza pro Mikroregion Krnovsko.
Alliances of municipalities and microregions - Microregion Krnovsko
Keywords: mikroregiony; svazky obcí; dotace; Krnovsko; microregions; alliances of municipalities; grants