Detektor ionizujícího záření - Eliáš, Marek (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá ionizačním detektorem na bázi Geiger-Müllerova počítače, kterým lze měřit jaderné záření. V teoretické části bude popsáno, na jakým principu tento detektor funguje a jaké veličiny lze s ním měřit. V praktické části bude popsán způsob zpracování detektoru, který zahrnuje konstrukci celkového zařízení a její softwarovou část.
Radiation detector
Keywords: ionizing radiation; radiation; amplifiers; Geiger-Mullerova tube; equipment; nucleus of atom; ionizující záření; záření; zesilovače; Gieger-Mullerova trubice; zařízení; jádro atomu