Krystaly na bázi Sb2Te3 - Žabčík, Marek (Univerzita Pardubice, 2004)
Modifikovanou Bridgmanovou metodou byly připraveny monokrystaly Sb2Te3 s příměsí india - tyto vzorky byly charakterizovány teplotní závislostí elektrické vodivosti, Seebeckova koeficientu a tepelné vodivosti. Dále byly modifikovanou Bridgmanovou metodou připraveny vzorky Sb2Te3 s příměsí atomů bismutu a vanadu. Tyto vzorky byly charakterizovány RTG difrakcí.
Crystals based on Sb2Te3
Keywords: monokrystaly; transportní vlastnosti; termoelektrické vlastnosti; magnetické vlastnosti; bodové poruchy