Bakteriální infekce jako příčina neplodnosti u žen - Pešková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce se zabývá vlivem bakteriálních infekcí na reprodukční schopnost žen. Pozornost je věnována vybraným patogenním bakteriím, podílejících se na vzniku zánětlivých změn, které negativně ovlivňují funkci pohlavních orgánů. V práci jsou shrnuty metody laboratorní diagnostiky infekcí uvedených mikroorganismů, možnosti terapie a prevence.
Bacterial infection as a cause of woman's infertility
Keywords: neplodnost; urogenitální infekce; Chlamydia trachomatis; Neisseria gonorrhoeae; Mycoplasma sp; Ureaplasma urealyticum; Gardnerella vaginalis; infertility; urogenital infection