Benchmarking finančních institucí - Radilová, Petra (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato diplomová práce je věnována benchmarkingu finančních institucí. V teoretické části se práce zabývá obecně konkurenceschopností, metodami hodnocení konkurenceschopnosti a blíže pojednává o benchmarkingu. Praktická část obsahuje popis situace na českém pojistném trhu, charakteristiku ČSOB Pojišťovny, a.s., České pojišťovny a.s. a aplikaci benchmarkingu.
Benchmarking Of Financial Institutions
Keywords: konkurenceschopnost; hodnocení konkurenceschopnosti; benchmarking; finanční instituce; pojišťovnictví; competitiveness; competitive evaluation; benchmarking; financial institutions; insurance industry