Islámské bankovnictví - Honsová, Andrea (Univerzita Pardubice, 2013)
Předmětem práce je charakteristika islámského bankovnictví. Dále je zde shrnut historický vývoj islámského bankovnictví. V práci jsou uvedeny a analyzovány základní principy a produkty islámského bankovnictví. je provedena analýza a komparace mezi klasickým a islámským bankovnictvím.
Islamic banking
Keywords: islámské bankovnictví; úroky; sdílení zisku a ztrát; muslimové; islamic banking; interest; profit-and-loss sharing; Muslims