Tereza Svatová - Pecháčková, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá životem a literární činností Terezy Svatové, zaměřuje se na události konce 19. století a počátku 20. století, jejího bratra Eduarda Alberta a města Žamberk, Ústí nad Orlicí a Vysoké Mýto.
Keywords: Svatová, Tereza; Albert, Eduard; životopisy; přelom 19. a 20. století; literární dílo; Žamberk; Ústí nad Orlicí; Vysoké Mýto