Studium vlastností nátěrových filmů na bázi rozpouštědlových a ve vodě ředitelných alkydových a epoxidových pojiv z hlediska Tg a OKP - Slivková, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2006)
Bylo vybráno 8 typů alkydových a epoxidových pojiv, u kterých byl studován vliv Tg na CAU pojiva a NH v rozsahu 10-40% OKP.
Study of the effect of Tg and PVC on the properties of thin coating films on the solvent and the water born alkyd and epoxide resins
Keywords: alkydové pryskyřice; epoxidové pryskyřice; Teplota skelného přechodu; antikorozní účinnost; objemová koncentrace