Specifika pojištění zemědělských rizik - Donátová, Martina (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce s názvem Specifika pojištění zemědělských rizik se zabývá popisem pojistného trhu v České republice a zaměřuje se na pojištění těchto rizik, charakterizuje jednotlivé produkty vybraných pojišťoven. Dále se zaměřuje také na tuto problematiku ve vybraných státech. Mimo jiné specifikuje podmínky pojištění zemědělských rizik v souvislosti s riziky v podnikání. Částečně se věnuje pomoci, kterou účastníci pojištění mohou získat od státu. Do textu jsou zařazeny četné citace.
Specifics of Insurance of Agricultural Risks
Keywords: rizika; risk management; zemědělské pojištění; pojistný trh; risk; risk management; agricultural insurance; insurance market