Sociálně-ekonomické cíle a aspekty charitativní organizace - Melicharová, Iveta (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce na téma "Sociálně - ekonomické cíle a aspekty charitativní organizace" vychází z předpokladu, že neziskový sektor hraje v moderní demokratické společnosti důležitou roli. Nepostradatelná a velmi cenná je i sociální pomoc, kterou poskytují charitativní organizace svým klientům. Teoretická část se věnuje charitativní činnosti obecně, neziskovému sektoru a začlenění sociálních prací do společnosti, včetně jejich právního vymezení. V části praktické se práce zabývá hospodařením a ekonomickým hlediskům konkrétní charitativní organizace, která působí na Vysočině, v okrese Žďár nad Sázavou. Sleduje ekonomické aspekty její činnosti a přínosy pro společnost.
Socio-economic objectives and aspects of charity
Keywords: charita; neziskové sektory; sociální práce; sociální služby; hospodaření charitních domů; charity; voluntary sectors; social works; social services; management of charity