Studie elektrických vlastností vrstevnatých fosforečnanů typu VOPO4.2H2O - Kilián, Michal (Univerzita Pardubice, 1995)
Byly připraveny interkaláty na bázi modifikovaného VOPO4.2H2O, v nichž byla vanadylová skupina VO3+ částečně substituovaná trojmocnými kationty kovů. U těchto látek byla provedena analýza. Zároveň byly připraveny bezvodné formy všech uvedených systémů. Byly zkoumány jejich elektrické a termoelektrické vlastnosti.
A study of electrical properties of layered phosphates of a VOPO4.2H2O type
Keywords: interkaláty; vanadylfosfát; fosfát vanadylu; Seebeckův koeficient; vodivost