Problematika stravování pacientů/klientů ve vybraném zařízení pro seniory - Stehnová, Monika (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce na téma Problematika stravování pacientů/klientů ve vybraném zařízení pro seniory se skládá ze dvou částí. Teoretická část se zabývá základním složením stravy, zásadami zdravé výživy, některými specifiky v oblasti výživy u seniorů, hodnocením výživy u seniorů, poruchami výživy ve vyšším věku a nutriční podporou. Výzkumná část je zaměřena především na spokojenost klientů se stravou ve vybraném zařízení, ale také na preferenci některých potravin, konzistenci stravy a míru konzumace ovoce a zeleniny u lidí vyššího věku. V závěru práce naleznete zhodnocení celé práce, včetně doporučení jak dosáhnout vyšší spokojenosti klientů v daném zařízení.
The issue of boarding of patients/clients at selected facilities for seniors
Keywords: senioři; zdravá strava; spokojenost; domov pro seniory; nutriční podpora; seniors; a healthy diet; satisfaction; senior´s facility; nutritional support