Výroční tradice ve společenském životě současné vesnice : (na příkladu obce Široký Důl) - Kafková, Vendula (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce je zaměřena na novodobé společenské svátky, které se váží k přelomovým okamžikům v životě člověka a společnosti v lokálním společenství obce Široký Důl na Poličsku. Jedná se především o svátky blízké tradičním formám nebo s tradičními prvky. Těžiště obsahu práce však spočívá v popisu tradice stínání berana o posvícení.
Annual traditions in the life of a present-day village
Keywords: tradice; svátky; slavnosti; zvyky; lidová kultura; venkov; Široký Důl