Potřeby a cíle klientů navštěvujících nízkoprahová zařízení pro děti a mládež - Backová Zittová, Romana (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce je teoreticko-průzkumná. Ve své průzkumné části se zaměřuje na zmapování pohledu sociálních pracovnic a pracovníků v sociálních službách nízkoprahových zařízeních pro děti a mládež na potřeby a cíle klientů, kteří navštěvují vybraná nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. Teoretická část této práce se zabývá vymezením pojmu nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, zároveň stručně charakterizuje profesi sociálního pracovníka a objasňuje terminologii související s nepříznivou životní situací klientů nízkoprahového zařízení pro děti a mládež. V průzkumné části bakalářské práce jsou prezentovány výsledky dotazníkového šetření. Sběr průzkumných dat probíhal anonymně. Respondenti byli sociální pracovníci a pracovníci v sociálních službách několika vybraných nízkoprahových zařízení pro děti a mládež. Cílem průzkumu bylo zjistit, s jakými potřebami a cíli pracují sociální pracovníci a pracovníci v sociálních službách s klienty navštěvující vybraná nízkoprahová zařízení pro děti a mládež.
The needs and goals of clients attending lowthreshold facilities for children and the youth
Keywords: klienti; nepříznivé životní situace; nízkoprahová zařízení pro děti a mládež; potřeby; sociální pracovníci; clients; adverse living situation; low threshold facilities for children and the youth; needs; social workers