Vliv preferenčních opatření na městskou hromadnou dopravu v Praze - Londin, David (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato bakalářská práce má za cíl analyzovat současný stav preferenčních opatření v Praze a dále navrhnout, jak by se dala situace dále zlepšit a jaký dopad by to mělo na zlepšení kvality. Data budou získány od Dopravního podniku hl. města Prahy. V práci se v návrhové části zaměří pozornost na nově vytipovaná preferenční zařízení pro konkrétní tramvajovou linku a bude vyjádřen jejich finanční přínos.
Influence of preference measures for urban public transport in Prague
Keywords: preference measures; urban public transport; Prague; tramway; traffic light; saving of cost; preference; MHD; Praha; tramvaje; SSZ; úspora