Životospráva jako rizikový faktor kardiovaskulárních chorob - Hynková, Eliška (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato práce je teoreticko-výzkumná. Skládá se z části teoretické, ve které se zmiňuji o běžných kardiovaskulárních chorobách ovlivnitelných životním stylem, dále uvádím rozdělení rizikových faktorů a ovlivnitelné rizikové faktory, které dále podrobněji popisuji. Další částí teorie je životní styl a studie zabývající se podobnými tématy jako má bakalářská práce. V praktické, výzkumné části práce uvádím výsledky výzkumu. Vyhodnocení je provedeno formou tabulek a grafů doprovázené slovním komentářem. Součástí prezentace výsledků je i diskuze, kde porovnávám výsledky s hypotézami a výzkum dále komentuji.
Lifestyle as a risk factor for cardiovascular diseases
Keywords: kardiovaskulární choroby; Hypertenze; ateroskleróza; ischemická choroby srdeční; infarkt myokardu; angina pectoris; životospráva; cardiovascular diseases; Hypertension; atherosklerosis; ischemic hearth disease; myocardial infarction; angina pectoris; Way of living