3D-tisk - Vlková, Iva (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce se věnuje tématu 3D tisku. Jsou v ní shrnuty základní teoretické poznatky týkající se těchto oblastí: historie, 3D tisk v České republice, komunity věnující se 3D tisku, 3D tiskárny, současné a možné budoucí využití včetně biotisku, používané metody výroby a materiály a příprava tiskových dat, kde je zahrnuto 3D skenování a datový formát STL. Dle způsobu 3D tisku rozlišujeme následující hlavní technologie: FDM, LOM, SLA a SLS. Nejpodrobněji popsané materiály jsou polymery ABS a PLA.
3D - Printing
Keywords: 3D tisk; stereolitografie; FDM; STL; ABS; PLA; 3D printing; stereolitography; FDM; STL; ABS; PLA