Využití alternativních paliv ve společnosti J.M.I.T. a.s. - Vlček, David (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce se zaměřuje na problematiku alternativních paliv v silniční dopravě. Nejdříve je krátce přiblížena historie využití alternativních paliv, následuje rozdělení a stručný popis jednotlivých druhů paliv. V praktické části je představena konkrétní středně velká dopravní společnost zabývající se nákladní silniční dopravou. Dále je navržen systém pro využití alternativních paliv v této společnosti a provedeno zhodnocení tohoto navrhovaného využití alternativních paliv.
The use of alternative fuels in the company J.M.I.T. a.s.
Keywords: alternativní palivo; emise; náklady; úspora; zkapalněný ropný plyn; alternative fuels; emissions; costs; savings; Liquefied petroleum gas