Analýza webových stránek politických subjektů - Špaček, Martin (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se zabývá analýzou souvislosti kvality webových stránek politických subjektů s jejich zastoupením v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky pomocí kvantitativních metod. Kvalita je posuzována na základě testování dle navrženého souboru kritérií týkajících se přístupnosti webových stránek, optimalizace pro vyhledávače a plnění uživatelských požadavků. V první kapitole jsou definovány klíčové pojmy. Druhá kapitola se zaměřuje na stanovení cíle a kroků pro jeho splnění. V rámci třetí kapitoly je popsán soubor kritérií pro testování webových stránek, průběh testování a následná analýza dat pomocí Spearmanova korelačního koeficientu a hierarchické aglomerativní shlukové analýzy. V závěrečné části práce jsou prezentovány a vyhodnoceny dosažené výsledky.
Analysis of websites of political parties
Keywords: webové stránky; politické subjekty; přístupnost; optimalizace pro vyhledávače; korelační analýza; shluková analýza; websites; political parties; accessibility; search engine optimization; correlation analysis; cluster analysis