Reflexe sametové revoluce v regionálním tisku na Teplicku - Součková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce se zabývá regionálními médii na Teplicku, a to především jejich reakcí na události v Teplicích v listopadu 1989. Události jsou rekonstruovány na základě výpovědí zainteresovaných pamětníků a tento pohled je následně konfrontován s obrazem, který nabízela regionální média. Práce zkoumá proměnu charakteru médií na základě společensko-politických změn a jejich transformaci a následný vývoj.
Reflection of the Velvet Revolution in Local Media inTeplice Region
Keywords: regionální média; Teplice; Revue Teplice; Průboj; Směr; sametová revoluce; ekologické demonstrace; local media; velvet revolution; ecological protests