Toxikologie fyzostigminu - Trousil, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou alkaloidu fyzostigminu, který je produkován rostlinou z čeledi bobovitých (Fabaceae) jménem puchýřnatec jedovatý (Physostigma venenosum).
Toxicology of physostigmine
Keywords: toxikologie fyzostigminu; karbamáty; analogy fyzostigminu; inhibice acetylcholinesterázy; Alzheimerova nemoc; toxicology of physostigmine; carbamates; physostigmine analogues; inhibition of acetylcholinesterase; Alzhaimers disease