Postavení a úkoly humanitárních organizací při řešení mimořádných událostí se zaměřením na povodně - Cichá, Veronika (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato diplomová práce se zabývá poskytovanou humanitární pomocí při povodních. V této práci jsou charakterizovány jednotlivé druhy poskytované humanitární pomoci a následně je vyhodnocena činnost vybraných humanitárních organizací a jejich financování.
Role and tasks of humanitarian organizations in problem solving of emergency situations with specialization in floods
Keywords: Humanitární pomoc; humanitární organizace; povodeň; Humanitarian aid; humanitarian organizations; flood