Osvícenský model veřejné správy a jeho odkaz - Čechová, Alice (Univerzita Pardubice, 2001)
Autorka v práci charakterizuje reformy státní správy provedené za osvícenského absolutismu Marií Terezií a Josefem II. Poukazuje na odkaz těchto tohoto modelu veřejné správy pro další generace.
Model of state administration in enlightenment period
Keywords: Marie Terezie; Josef II.; historie; osvícenství; veřejná správa