Spiritualita v ošetřovatelství - Volhejnová, Anna (Univerzita Pardubice, 2023)
Obsah bakalářské práce s názvem "Spiritualita v ošetřovatelství" je zaměřen na spiritualitu v ošetřovatelské praxi. Hlavní cíle práce jsou zaměřené na hodnocení, jak všeobecné sestry naplňují své vlastní spirituální potřeby a dále naplnění spirituálních potřeb nemocných z pohledu všeobecných sester na oddělení následné péče. Záměrem práce je také připomenout důležitost spirituálních potřeb nemocných, přičemž je tato potřeba u každého jedince velmi subjektivní a pro každého má v životě jiné místo na žebříčku životních hodnot. V praktické části je využit kvantitativní dotazník. Výsledky dotazníkového šetření jsou zde následně vyhodnoceny.
Spirituality in Nursing
Keywords: spiritualita; spiritualita v ošetřovatelství; všeobecné sestry; ošetřovatelství; spirituální potřeby; spirituality; spirituality in nursing; general nurses; nursing; spiritual needs