Srovnání nákladů, pravomocí, zákona a systémů ochrany přírody v České republice a na Slovensku - Berková, Radka (Univerzita Pardubice, 2014)
Jedná se o diplomovou práci, která zpracovává tématiku ochrany přírody. Předmětem práce "Srovnání nákladů, pravomocí, zákona a systému ochrany přírody v České republice a na Slovensku" je analýza přístupu k ochraně přírody a krajiny z pohledu snahy o zvýšení cestovního ruchu prostřednictvím rozvoje geoparků a následně jejich komparace na příkladných územích CHKO Český kras a NP Slovenský ráj.
Comparison of costs, powers, law and systems of nature protection in the Czech Republic and Slovakia
Keywords: ochrana přírody a krajiny; chráněné krajinné oblasti; národní parky; Slovensko; Česká republika; geoparky; nature conservation and landscape; protected area; national parks; Slovakia; Czech Republic; geoparks