Skládání proteinů - Marečková, Jana (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce se zabývá teoretickou rešerší k problematice protein foldingu s důrazem na mechanismus proteosyntézy a vzniku sekundární a terciární struktury. Dále byly v práci zmíněny možnosti studia a predikce skládání proteinů. V závěru byl zmíněn mechanismus obrany buňky před chybným složením a případné patologie, pokud tento mechanismus selže.
Protein Folding
Keywords: skládání proteinů; proteosyntéza; struktura proteinu; chaperony; protein folding; proteosynthesis; protein structure; chaperons