Software pro vizualizaci dat a konfiguraci zařízení s využitím sériové komunikace - Jiruše, Petr (Univerzita Pardubice, 2025)
Diplomová práce se zabývá návrhem a realizací desktopové aplikace pro vizualizaci a konfiguraci zařízení společnosti Steinel. Cílem je vytvořit moderní a uživatelsky přívětivý nástroj pro flexibilní zobrazování dat v reálném čase za použití různých protokolů. Data budou zobrazována pomocí grafických komponent, které si uživatel může nakonfigurovat a tuto konfiguraci sdílet mezi další počítače. Aplikace je napsána v jazyce C# s použitím technologie WPF a knihovny MahApps.Metro pro dodatečné stylování. Dále podporuje přepínání mezi světlým a tmavým režimem, lokalizaci do více jazyků a uložení nastavení. V teoretické části jsou rozebrány použité technologie a praktická část popisuje do detailu vyvinuté moduly.
Software for data visualization and device configuration using serial communication
Keywords: Windows aplikace; sériová komunikace; asynchronní přenos; vizualizace dat; C#; WPF; konfigurace; Windows application; serial communication; asynchronous transmission; data visualization; C#; WPF; configuration