Dopady zavedenia eura na ekonomiku Slovenskej republiky - Zeleňáková, Hana (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalárska práca je zameraná na popis jednotnej európskej meny euro a priebehu jeho zavedenia v členských štátoch eurozóny. Zahrňuje tiež proces menovej integrácie v Európe od jeho počiatkov až po vznik spoločnej meny. Zmyslom tejto práce je popísať jednotlivé kroky Slovenskej republiky na ceste za eurom a zhodnotiť vplyv tejto novej meny na slovenskú ekonomiku.
Impacts of the euro implementation in the Slovak economy
Keywords: EURO; měnová integrace; konvergenční kritéria; eurozóna; Slovenská republika; monetary integration; convergence criteria; Euro area; Slovak Republic