Výpočetní a experimentální stanovení deformací a napětí v modelu mostu - Kroul, Ladislav (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce řeší problematiku v prvé části analyticky s využitím poznatků o výpočtech rozdělení nosníků, zejména stanovení průhybů, momentu setrvačnosti a určení napětí v tahu, tlaku a smyku. Druhá část řeší tuto problematiku experimentálně. V závěru jsou hodnoty zpracovány v tabulkách a grafech.
Computational and experimental determination of deformation and tension in bridge model
Keywords: mosty; Modelování; deformace materiálu; Napětí; nosníky