Návrh metody hodnocení fyzické náročnosti trasy pro vozíčkáře s využitím GIS ve zvolené lokalite - Verner, Petr (Univerzita Pardubice, 2019)
Diplomová práce je zaměřena na definici překážek pohybu a jejich fyzickou náročnost zdolávání pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace, se zaměřením na vozíčkáře, při využití pozemních komunikací pro chodce. V práci budou definovány atributy umožňující plánování tras s ohledem na sjízdnost vozíčkářů a jejich fyzickou náročnost. Závěrem práce bude mapový podklad zobrazujícín překážky osob s omezením pohybu v dopravní síti pozemních komunikací a ověření atributů sítě v plánování tras dané oblasti, s využitím GIS.
Elaboration of methods for assessing physical challenges of wheelchair routes using GIS in the chosen location
Keywords: osoby s omezenou schopností pohybu a orientace; překážky; fyzická náročnost; geografický informační systém; persons with reduced mobility and orientation; barriers; physical difficulty; geographic information system