Vendolí - socha sv. Jana Nepomuckého - Coufalová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce předkládá základní údaje o pískovcové soše sv. Jana Nepomuckého z 18. stol. z Vendolí a zahrnuje restaurátorskou zprávu ze záchranných prací na památce. Obsahuje popis objektu, nálezovou a průzkumovou zprávu, koncepci restaurátorského zásahu a postup vlastního restaurování, včetně fotodokumentace.
Keywords: restaurátorské dokumentace; restaurování; průzkumy; technologie; sochy; pískovce; Jan Nepomucký, svatý