Samospráva v Lomnici nad Popelkou (1864 - 1914) - Grabcová, Dana (Univerzita Pardubice, 2014)
Předkládaná práce se zabývá samosprávou v Lomnici nad Popelkou v letech 1864 - 1914 a zabývá se také obecními a ekonomickými elitami města, které měly vliv na chod města a samosprávy. Práce je postavena na zákoně o obecním zřízení z roku 1864 a na zákoně o okresním zastupitelstvu z téhož roku.
Local Administration in Lomnice nad Popelkou (1864 - 1914)
Keywords: Lomnice nad Popelkou; samospráva; obecní elity; obce; okresy; Mastný; Doležal; Šlechta; 19. století; Lomnitz an der Popelka; Selbstverwaltung; Eliten; Stadt; Bezirk; 19. Jahrhundert