Analýza municipálních příjmů - Kholová, Jana (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce s názvem "Analýza municipálních příjmů" je věnována analýze příjmů obce Svatobořice-Mistřín v Jihomoravském kraji. První část popisuje finanční systém územní samosprávy v České republice, strukturu územních rozpočtů a příjmů obecních rozpočtů a zmiňuje rozpočtové určení daní. Další část se věnuje teoretickému popisu použitých metod regresní analýzy a časových řad. V poslední části je charakterizována obec Svatobořice-Mistřín, její občanská vybavenost a zabývá se jejími jednotlivými příjmy do místního rozpočtu. Cílem bakalářské práce je analýza příjmů obce Svatobořice-Mistřín v letech 2001 - 2011 a jejich odhad na období následujících dvou let.
Analysis of municipal revenues
Keywords: municipální příjmy; obec Svatobořice-Mistřín; rozpočet obce; finanční systém územní samosprávy v ČR; regresní analýza; analýza časových řad; municipal revenues; municipality Svatobořice-Mistřín; budget of the municipality; financial system of local government in the Czech Republic; regression analysis; time series analysis