Znalosti a dovednosti žáků základních a středních škol při mimořádných událostech - Dvořák, Štěpán (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato práce je zaměřena na posouzení znalostí a dovedností žáků při řešení úkolu v oblasti ochrany obyvatelstva. V práci je uvedeno vymezení základních pojmů. Dále je obsahem práce popis základních úkolu ochrany obyvatelstva, krizových stavů a integrovaného záchranného systému. Součástí práce je dotazníkové šetření v rámci několika základních a středních škol, jehož vzorkem bylo 200 respondentů. Průzkum byl proveden v rámci dětských zážitkových táborů a následně na základní škole v Třemošnici. V závěru práce jsou zhodnoceny výsledky a je navrhnuto doporučení.
The Knowledge and Skills of Primary and Secondary Students in Emergencies
Keywords: ochrana obyvatelstva; mimořádné události; integrovaný záchranný systém; vzdělávaní; civil protection; emergency; integrated rescue system; education