Život postižených dětí v zařízení - Brabcová, Edita (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato diplomová práce je věnována mentálně postiženým dětem a jejich životu v zařízení, které usiluje o jejich optimální rozvoj a pomáhá v integraci do společnosti. Zabývá se různými přístupy ke studiu zdravotního postižení a představuje zdravotní postižení jako formu útlaku. Cílem práce je zjistit, jak zařízení funguje a především jaký je přístup vychovatelů k dětem. Celá práce je založená na terénním výzkumu prováděním v organizaci - KROK.
Life of disabled children in institution
Keywords: zdravotní postižení; disability studies; sociální vyloučení; disability; disability studies; social exlusion