Alzheimerova choroba v životě rodiny - Malá, Andrea (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce se bude zabývat Alzheimerovu chorobu. Teoretická část diplomové práce bude zaměřena na charakterizování Alzheimerovy choroby, možnosti sociální péče a nastínění možností kompenzace. Diplomová práce bude dále zaměřena na popis sociálních služeb a psychohygienu pečujících osob. Praktická část diplomové práce bude zaměřena na kvalitativní výzkumnou studii. Bude proveden polostrukturovaný rozhovor s rodinnými příslušníky osob s Alzheimerovou chorobou. Cílem diplomové práce bude zjistit, jak Alzheimerova choroba ovlivnila a ovlivňuje život rodiny.
Alzheimer's disease in family life
Keywords: Alzheimerova choroba; demence; pečující osoba; domácí péče; úprava domácího prostředí; Alzheimer's disease; dementia; caregiver; home care; home improvement environment