Podmínky pro výkon práce řidiče silniční nákladní dopravy - Vymetal, Karel (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato bakalářská práce analyzuje hlavní podmínky pro výkon práce profesionálního řidiče silniční nákladní dopravy. Práce je zaměřena zejména na podmínky, které musí být splněny před tím, než je možné povolání profesionálního řidiče vykonávat. Práce předkládá návrhy pro zjednodušení získání potřebných řidičských oprávnění, zdravotní způsobilosti a profesní způsobilosti. Součástí této práce je i zhodnocení předložených návrhů.
Requirements for the work of a truck driver in road haulage transport
Keywords: podmínky pro řidiče; profesionální řidiči; řidičské oprávnění; silniční nákladní doprava; školení řidičů; zdravotní způsobilost; driver conditions; professional drivers; driver license; road haulage transport; driver education training; occupational health