Úloha státní správy a samosprávy v otázce ochrany zvířat v České republice - Dernerová, Iva (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce se zabývá problematikou ochrany a práv zvířat v České republice. Cílem práce je postihnout současnou ochranu zvířat, a to z hlediska legislativního, ekonomického i filosofického. Teoretická část pojednává o veřejné správě v České republice a její úloze v oblasti ochrany zvířat. Věnuje se rovněž legislativě a filosofickému pojetí práv zvířat, uvádí některé významné nevládní neziskové organizace na ochranu zvířat. V analytické části jsou zpracovány informace o útulcích pro zvířata v Královéhradeckém kraji získané na základě dotazníkového šetření.
Function of the state administration and the self-government in the issue of protection of animals in the Czech Republic
Keywords: Ochrana zvířat; práva zvířat; Neziskové organizace; útulky; Hradec Králové; Animal protection; animal rights; nonprofit organizations; shelters