Zkoušky lepení křemičitých pískovců vybranými typy syntetických pryskyřic - Sušeň, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce z oboru technologie restaurování kamene shrnuje teoretické a praktické poznatky o historických i současných materiálech používaných v procesu lepení pískovců. Vyhodnocuje technologicky odzkoušené vlastnosti vybraných lepených spojů na jemnozrnném typu pískovce. Předkládá teoretické i praktické poznatky o metodách a používaných materiálech - historické receptury, dřívější způsoby armování kamene, současné postupy. Na závěr nabízí přehled na trhu dostupných lepicích systémů.
Keywords: restaurování; kameny; pískovce; technologické postupy; lepení