The vision of the end of civilization in "Cat's cradle", "Lord of the flies" and "Brave new world" - Brebera, Pavel (Univerzita Pardubice, 2000)
Autor v práci srovnává díla Kolíbka, Pán much a Překrásný nový svět z hlediska zachycení možného konce civilizace.
Obraz konce v "Kolíbce", "Pánovi much" a "Překrásném novém světě"
Keywords: Vonnegut, Kurt; Golding, William; Huxley, Aldous; moderní civilizace; literární díla; porovnání