Analýza brzdění vozidla v obecném směrovém oblouku - Dvořák, Petr (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce se zabývá analýzou brzdění vozidla v obecném směrovém oblouku se zaměřením na odvození konkrétních vztahů pro výpočet brzdné dráhy. Dále se práce zabývá vytvořením metodiky pro provádění jízdních zkoušek za účelem zjištění brzdné dráhy vozidla v oblouku. Autor vyhodnocuje naměřená data a porovnává je s numericky stanovenou brzdnou dráhou.
Analysis of braking the vehicle in the general direction arc
Keywords: braking distance; braking retardation; riding resistence; riding examination; speed limits; brzdné dráhy; brzdná zpomalení; jízdní odpory; jízdní zkoušky; mezní rychlosti