Složení a analýza zubních výplní - Balášová, Aneta (Univerzita Pardubice, 2017)
Cílem bakalářské práce s názvem Složení a analýza zubních výplní je seznámení se zubními výplněmi, především amalgámovými. První část práce se zabývá stavbou a složením zubu, dále teorií zubního kazu. Následně je k výplním uvedeno složení, výroba a toxicita. V experimentální části byla pozorována struktura a chemické složení dentální amalgámové výplně.
Composition and analysis of dental fillings
Keywords: dentální výplně; amalgám; rtuť; skloionomerní cementy; dental fillings; amalgam; mercury; glass ionomer cements