Dynamická kvantifikace kontribuční marže - Vitvarová, Jana (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka v práci ozřejmuje význam analýzy variabilních a fixních nákladů pro manažerská rozhodování. Pojednává i o plánování výroby a odbytu pomocí kontribuční marže. Objasňuje též možnosti a omezení dynamické kvantifikace kontribuční marže a pomocí dvou ekonomických analýz sleduje její vývoj u konkrétního výrobku.
Dynamic quantification of contribution margin
Keywords: podniky; řízení firmy; Výroba; plánování; kalkulace nákladů; Analýza; manažerské rozhodování