Výuka cizích jazyků ve vzdělávacích programech pro základní školy - Šafránková, Martina (Univerzita Pardubice, 2000)
Práce představuje vzdělávací programy pro základní školy uplatňované v Česku. Autorka popisuje pět programů - Základní škola, Národní škola, Občanská škola, Obecná a Občanská škola a Waldorfská škola a zaměřuje se na charakteristiku výuky cizích jazyku, resp. němčiny. V praktické části zjišťuje efektivitu těchto programů a jejich využívání v praxi na jednotlivých školách.
Fremdsprachenunterricht in den Bildungsprogrammen für die Grundschulen
Keywords: základní školy; pedagogika; waldorfská pedagogika; vzdělávací programy; cizí jazyky; výuka